• Els teus especialistes en projectores des de fa més de 12 anys
Consultes

93 503 47 43

Projectors per a Educació, i consells pràctics

Projectors educació, canons de projecció per a escoles i instituts Ja fa anys que l'ús de projectors i pissarres interactives per a usos educatius i de formació s'està estenent ràpidament pels centres docents de tot el país. Tant escoles, instituts i universitats com acadèmies d'idiomes i autoescoles poden aprofitar l'oportunitat de millorar la qualitat de la seva oferta formativa, per la qual cosa és important tenir en compte uns consells a l'hora de comprar projectors .Projectors de Curta Distància
Per norma general, recomanem utilitzar aquests projectors, ja que permeten situar el projector molt més a prop de la pantalla o pissarra interactiva que amb els projectors convencionals. A l'estar més a prop de la imatge projectada, s'evita que el professor estigui 'enmig' de l'feix de llum, amb el que al seu torn s'evita 2 coses: ombres en la projecció, i enlluernaments al professor i alumnes que surtin a la pissarra . Pel que fa a la seva instal·lació, és més senzilla, ja que es fixen amb suports de paret en lloc d'haver de fer-ho al sostre. Exemples: Vivitek DX881ST i Epson EB-530.
· Curta distància a el límit> Projectors d'Ultra-curta Distància: Gràcies a la seva òptica especial, aconsegueixen projectar estant pràcticament enganxats a la paret (exemple: Epson EB-680).
· Projectors Interactius: Transformen qualsevol superfície en una pissarra interactiva, gràcies als sensors que porten incorporats. Hi ha models amb retolador electrònic (p.ex. Epson 536Wi i 685Wi) i també amb sensor perquè la pissarra sigui tàctil amb el dit (ex. Epson 695Wi).

ProyectorLente CortaInteractivoResoluciónLumensPrecio
Epson EB-530Corta DistanciaNoXGA3200625 €
Epson EB-536WiCorta DistanciaSí, boliWXGA3400825 €
Epson EB-680Ultracorta DistanciaNoXGA3500899 €
Epson EB-685WiUltracorta DistanciaSí, boliWXGA35001.149 €
Epson EB-695WiUltracorta DistanciaSí, dedo y boliWXGA35001.390 €
Què projectors i pantalles utilitzar en Educació i Formació:
Per aules de primària, pot ser suficient amb projectors SVGA o XGA i 2500-3000 lúmens, i pantalles de 1,8 m d'ample. Exemples: Ricoh X2440 i Epson EB-x39.

En instituts, acadèmies, autoescoles i aules petites d'universitats, la resolució mínima seria XGA i recomanadaAlta Definició HD , amb una lluminositat de 2500 a 3500 lúmens. Aquestes millors prestacions ens permetran projectar una imatge més gran sense perdre nivell de detall i fer les presentacions en classes amb més llum. Utilitza pantalles de 1,8 a 2 m d'ample. P. ex Epson EB-W42.

Per a qualsevol altre entorn on hi hagi aules grans (sales d'actes, universitats, etc.) es recomanen Alta Definició HD i alta definició FullHD de mínim 4000-5000 lúmens, i pantalles de 2,5-3 metres. Veure article sobre projectors per a aules grans .Estalvia en costos de manteniment
El factor que més determina el cost de manteniment dels projectors és la seva llum, que té una vida limitada i un elevat cost d'adquisició. A l'hora d'escollir projector és bo tenir en compte:
· Que tingui una durada de llum el major possible: fins ara duraven 3000-4000 hores però recentment han aparegut projectors amb làmpades que duren fins i tot 10.000 hores.
· Que la llum de recanvi sigui el més econòmica possible: els llums dels projectors d'educació actuals costen al voltant de 100-150 euros.
· Projectors Led ? Encara que és molt temptador poder oblidar-se de les llums de recanvi, els projectors led existents al mercat, o bé no tenen prou lluminositat, o bé tenen un sobrecost equivalent a comprar 2-3 llums juntament amb el projector, de manera que només té sentit si volem oblidar-nos de l'manteniment i tenim un pressupost més elevat (exemple: %HREF_1274%Casio XJ-V2%HREF_1274.FI%).Garantia de fabricant: Una bona manera de protegir la inversió en projectors per a educació és comprar projectors amb més de 2 anys de Garantia. Epson i Hitachi ofereixen 3 i 5 anys de Garantia en els seus projectors. A més, com més prestigi tingui el fabricant, millors seran les seves condicions de Garantia, i ens assegurem així de trobar fàcilment recanvis i assistència tècnica en cas de necessitar (en aquest aspecte Epson són els més recomanables per a nosaltres).

Esperem haver aclarit alguns dubtes sobre projectors per a Educació i Formació , però sinó consulta'ns per email o a l' 93 503 47 43
Subscriu-te aquí per rebre novetats i ofertes especials
Newsletter
Segueix-nos